De zacht zoete branding van DE ZWAAN KOFFIE

Op je werk mag je ook genieten!

Een heerlijke kop koffie op je werk lijkt normaal maar niets is minder waar. Daarom heeft DE ZWAAN KOFFIE een speciale branding voor jou gemaakt.

Een candybar in je kop!

De Zwaan verrast je elk moment van de dag met de volle zoete smaken van een top-koffie uit Brazilië. Elk jaar selecteren we samen met onze partner Cooperative Cooxupé, de mooiste specialty koffies van samenwerkende boerderijen in het Braziliaanse Minais Gerais. Een kopje De Zwaan is heerlijk zacht en zoet en heeft heerlijke tonen van chocolade en noten in de afdronk. Het is een candy bar in je kopje!

Naar boven

De Zwaan - koffie gebrand in Rotterdam
De Zwaan is ontsproten uit een vriendschap tussen Maarten van der Jagt van Giraffe Coffee Roasters
en Peter Kruijtzer van Grand-café Boekmans in Dordrecht. Zij kenden elkaar al sinds hun
studententijd in Rotterdam. Zij dronken niet alleen regelmatig koffie met elkaar maar spraken er ook
over. Peter mistte een koffie met zoete en chocolade-achtig tonen maar zonder dat zure (arabica) of
dat bittere (robusta) smaken. Peter daagde Maarten uit:
“Arabica, specialty grade maar wel romig, zoet en chocolade? Als je dat kunt maken zonder zuur en
bitters, dan ga ik over op jouw koffie bij Boekmans.”
Na een traject van meer dan een een jaar waarin plantage-bezoeken, proeven, selecteren en branden
de agenda’s vulden, was er het gewenste resultaat: een mooie gelaagde koffie met de nuances van
arabica’s, maar zonder de bitters en de zuren. Een Eureka-momentje. Maar wat zouden gasten er van
vinden? Peter nam de proef op de som in zijn grand café. De nieuwe koffie werd enthousiast
ontvangen . De gasten van het Grand café waren zeer positief. Peter signaleerde dat er niet alleen
meer spontaan complimenten kwamen over ‘ deze vloeibare bonbon’ maar dat er ook veel meer
gasten een tweede en zelfs derde koffie bestelden. Collega horeca-ondernemers waren ook verrast en
vroegen Peter naar het geheim van zijn koffie en of ze deze ook mochten kopen. Een naam was er in
2016 nog niet, maar ‘De Zwaan’ was uit het nest gevlogen.
Giraffe Coffee
Als specialty coffee branderij selecteert het Rotterdamse Giraffe Coffee karakteristieke koffies die je
uit duizenden herkent. Koffies waarvan de smaken zo interessant zijn, dat je geen koffie drinkt, maar
proeft. Giraffe groeide in korte tijd uit tot de branderij van Rotterdam en regio.Dit succes is me de te
danken aan samenwerking met lokale partners. Inmiddels levert Giraffe aan heel Nederland en
exporteert haar koffie naar vele landen binnen en buiten de EU: Italië, Schotland, Duitsland en
Tsjechië.
Giraffe ondersteunt de waarden van een authentieke en milieuvriendelijke koffiecultuur, waarin
landbouwkennis en terroir-identiteit worden getoond. Dus een transparante keten, met prioriteit
voor traceerbaarheid, kwaliteit en eerlijke prijzen die boeren een toekomst geven. Goede koffie
begint immers met goede ‘groene koffie’, vandaag en morgen.

De Zwaan - Diamond selectie

De als ‘Diamond’ estempelde selectie van de telers van Cooxupé laat je duidelijk proeven wat een diepte
aan smaken de ‘natural’ verwerkingswijze aan een Braziliaanse top-koffie kan geven. Waar de gewassen
methode meer de frisse tonen benadrukt, vallen in deze selectie vooral de zoete, chocolade, notige en
romige smaken op.
Land: Brazilië
Regio: Minas Gerais
Naam producent: Cooxupé member estates
Oogst: 2020 - april-september
Hoogte: 1100 meter
Verwerking: natural
Soort: 100% arabica
Smaakprofiel: zoet, romig, chocolade
Body: gemiddeld - hoog
Branding: espresso